BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

31/5/10

Ποιές κακιές συνήθειες σου κάνουν καλό...???

Ενοχές τέλος! Μπορεί να έχουμε κακές συνήθειες αλλά η επιστήμη έρχεται για να μας σώσει μια ακόμα φορά. Όπως φαίνεται, μικρές και παρεξηγημένες μας εμμονές δεν μας βλάπτουν τελικά αλλά υπό συνθήκες μπορούν να μας κάνουν καλό!

1. Ήλιε μου φίλε μου:Εννοείται πως η υπερέκθεση στον ήλιο μπορεί ν' αποβεί μοιραία για τον οργανισμό σου κάνοντάς σε ευάλωτη σε διάφορους τύπους καρκίνου του δέρματος, ακόμα και μελανώματος. Όμως, το ν' αφήνεις τον εαυτό να δεχτεί μερικές ακτίνες ήλιου καθημερινά, κακό δεν θα σου κάνει. Μερικές ακτίνες UVB έχουν πλούσια οφέλη υγείας και σου προσθέτουν λάμψη.
Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως 10 με 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό (όχι τις επικίνδυνες ώρες, ανάμεσα στις 12 με 3 το μεσημέρι) μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης D που χρειάζεται το σώμα μας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη μας βοηθά ν' απορροφάμε καλύτερα το ασβέστιο, να διατηρούμε γερά οστά και να προλαμβάνουμε την οστεοπόρωση και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μην κάνεις πειράματα και μην βγαίνεις στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό γαλάκτωμα. Για να πάρεις την απαραίτητη βιταμίνη D, κατανάλωσε τροφές που σου την προσφέρουν απλόχερα όπως τα ψάρια, τ' αυγά και το γάλα.

2. Κι από κουτσομπολιό πώς πάμε:Αυτή η ανάγκη να ακουστούμε και ν' ανταλλάξουμε απόψεις (το κουτσομπολιό με λίγα λόγια) γίνεται παρεξηγήσιμη πολλές φορές. Κι όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επιμένουν πως το κουτσομπολιό αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Το κάνουμε από την εποχή που υπήρξαν πάνω από 3 άτομα μέσα σε μια φυλή. Το κουτσομπολιό αποτελεί μέρος της κοινωνικής τάξης και μάθησης.
Σίγουρα απαιτείται χιούμορ και τακτ για να μην καταλήξεις να πληγώσεις τους γύρω σου με το φτυάρισμα που κάνεις, αλλά μόνο με τον κοινωνικό σχολιασμό θα καταφέρεις να ενταχθείς καλύτερα το κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε, με το κουτσομπολιό θα κάνεις την μνήμη σου να κόβει σαν ξυράφι, αφού 10 λεπτά κουτσομπολιού την ημέρα, μπορούν να σε βοηθήσουν να διαπρέψεις σε πνευματικές δοκιμασίες που απαιτούν την ανάκληση της μνήμης, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
3. Λίγο κρασί:Ας κάνουμε μια ωραιότατη πρόποση στην υγεία του δρ. Μπρόγκαρντ (Dr. Brogaard) που υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να σταματήσεις τα πάρε- δώσε με το κρασί για να παραμείνεις υγιής. Μπορεί λοιπόν το λευκό κρασί να έχει λιγότερες θερμίδες και να σε κρατά σε φόρμα αλλά η μετριοπαθής κατανάλωση κόκκινου κρασιού, μπορεί να βοηθήσει την καρδιά σου να δουλεύει καλύτερα, αποτρέποντας μια καρδιακή προσβολή. Όπως φαίνεται το κόκκινο κρασί αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης αποτρέποντας την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και φθοράς των αρτηριών, που προκαλεί η αυξημένη κακή χοληστερόλη.
Σύμφωνα με την κλινική Μάγιο (Mayo Clinic) όταν μιλάμε για τη μέση επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ που μπορείς να καταναλώσεις, αναφερόμαστε σε 1 ποτήρι κρασί για τις κυρίες και 2 ποτήρια για τους κυρίους καθημερινά. Το υγεινό συστατικό που επιτρέπει στο κόκκινο κρασί να σε θωρακίζει απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα ονομάζεται ρεσβερατρόλη και μπορεί να παρέχει όχι μόνο καρδιαγγειακή προστασία αλλά σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να αποτρέψει ζημιές του εγκεφάλου και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής (που μειώνεται εξαιτίας ασθενείων που σχετίζονται με το γήρας). Αν δεν είσαι λάτρης του αλκοόλ, τη ρεσβερατρόλη θα βρεις στο χυμό κόκκινου σταφυλιού!
4. Λίγο άγχος την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα:Σίγουρα το παρατεταμένο άγχος και στρες δεν μπορεί να κάνει κανένα καλό στην υγεία σου, το αντίθετο δηλαδή! Το πολύ στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων μέχρι και διαβήτη. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει και μια φωτεινή πλευρά στο άγχος που μας πιέζει.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάϊο ανακάλυψαν πως το ελεγχόμενο στρες μπορεί ν΄αυξήσει την παραγωγή λευκοκυττάρων στο αίμα που συμμετέχουν ενεργά στην άμυνα του οργανισμού ενάντια των εισβολέων βακτηρίων, ιών, παρασίτων καθώς και ξένων πρωτεϊνών.
5. Τα διαλείμματα στη δουλειά για να μπεις στο Facebook ή να παρακολουθήσεις αστεία βιντεάκια στο youtube:Σίγουρα το αφεντικό σου δεν θα ήταν καθόλου χαρούμενο αν γνώριζε πως δεν σταματάς να σχολιάζεις τις αστείες φωτογραφίες και τα βιντεάκια στα Κοινωνικά δίκτυα όπως είναι το "Twitter" και το "Facebook" αλλά και στο "youtube". Κι όμως το γέλιο που αποσπάς από τις δραστηριότητες αυτές μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη υγείας συμπεριλαμβανομένης της καλής κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα (άρα πες αντίο στην κυτταρίτιδα και τους πονοκεφάλους) αλλά και της χαλάρωσης από το στρες που μπορεί να σε κάνει άμεσα πιο παραγωγική.
Οι ειδικοί προτείνουν 15 λεπτά καθημερινής παρακολούθησης ή συμμετοχής σε αστείες δραστηριότητες που προσφέρουν γέλιο για να παραμείνεις υγιής και χαρούμενη. Ταυτόχρονα, μέσα σε 15 λεπτά γέλιου, μπορείς να κάνεις 50 θερμίδες, οπότε πάρε το χρόνο σου και γέλα όσο περισσότερο και πιο δυνατά μπορείς.
πηγή: womenonly

Related Posts with Thumbnails