BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

25/1/11

Λαμπραντόρ ριτρίβερ (labrador rietriver)

Το Labrador Retriever είναι η πιο δημοφιλή ράτσα σκύλων στην Αμερική την Αγγλία και είναι πολύ γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Και αυτό γιατί το Λαμπραντόρ είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί. 

Η έλλειψη επιθετικότητας κάνει το Labrador ιδανικό σύντροφο για παιδιά, και η απόλυτη αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του και η εκπαιδευσιμότητα το κάνει αξεπέραστο σκυλί εργασίας, διάσωσης, και οδηγό ατόμων με αναπηρίες. 


TA XPΩMATA

Τα χρώματα του Λαμπραντόρ είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

H EMΦANIΣH
Η γενική εμφάνιση του Λαμπραντόρ είναι έντονα χτισμένο μέσου μεγέθους, σκυλί που κατέχει μια υγιή, αθλητική, ισορροπημένη διαμόρφωση που τους επιτρέπει για να λειτουργήσουν ως σκυλιά επαναφοράς κυνηγών στο έδαφος ή το νερό, με μεγάλη αντοχή, κοντό τρίχωμα, ανθεκτικό στον άσχημο καιρό, ουρά ίσια με ευρύ πίσω κρανίο, ισχυρά σαγόνια και τα "καλά", φιλικά μάτια του, που εκφράζουν τον χαρακτήρα την νοημοσύνη και την καλή του ιδιοσυγκρασία

O XAPAKTHPAΣ TOY LABRADOR 
Τα σκυλιά αυτά αναπαράχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.Έχουν σχεδόν ατελείωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί -- μασώντας ότι βρουν μπροστά τους. Προετοιμαστείτε για μακρύς περιπάτους και παιχνίδια!
TA LABRADOR XPEIAZONTAI ΠOΛΛH ΣYNTPOΦIA
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους, 
Το labrador σας θα θέλει να είναι με σας όλη την ώρα. 
Τα labrador, δεν πρόκειται να θελήσουν να αφεθούν μόνα τους έξω, ούτε θα θέλουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία. 
Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας... και θα θέλουν να παίξουν όλη την ώρα. 
Εάν πάρετε ένα κουτάβι Λαμπραντόρ , θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.

TA LABRADOR ΔEN EINAI OI KAΛYTEPOI ΦYΛAKEΣ
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους, όλοι είναι φίλοι τους, γι' αυτό και δεν είναι επιθετικοί (αν και οι περισσότεροι θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες τους εάν αισθανθούν πραγματικό κίνδυνο).

TA LABRADOR XPEIAZONTAI EKΠAIΔEYΣH
Το Labradors είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή κατάρτιση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά -- η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ
Τα κύρια χαρακτηριστικά του Labrador είναι το χρώμα, η ουρά, το κεφάλι και η ιδιοσυγκρασία τους. 
Έχουν ένα διπλό τρίχωμα: ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα που τους κρατά ξηρούς και θερμούς στο κρύο νερό και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που τους βοηθά να διώχνουν το νερό.
Η ουρά τους, περιγράφεται καλύτερα σαν μια ουρά ενυδρείων, είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη ούτε θα έπρεπε να έχει μια μπούκλα σε αυτήν. Πρέπει, εντούτοις, να είναι ακριβώς στην ευθεία . 
Το κεφάλι τους έχει καθαρή περικοπή και κάπως ευρύ.
Η έκφρασή τους είναι άγρυπνη και ευφυής και μεταβιβάζει μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία. 
Το καλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους.Tα Λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι ευτυχέστεροι όταν είναι με σας. 
Τα Λαμπραντόρ είναι retrievers και θα σας φέρουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή το αυλή σας. Τείνουν να είναι αρκετά υπομονετικοί με τα παιδιά είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά. Δεν είναι σκυλιά φρουράς. Μπορούν να γαβγίσουν προστατευτικά, αλλά γενικά δεν θα ενεργήσουν επιθετικότερα. 
Τα Λαμπραντόρ είναι θαυμάσια σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους, είναι πιθανότερο να γλείψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.
Τείνουν να είναι σταθεροί, δεν αναστατώνονται εύκολα από τα παράξενα πράγματα ή τα περιστατικά. 
Στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο ευδιάκριτες "γραμμές" Labradors: τα pets και τα εκθεσιακά σκυλιά. 

Καθένας τύπος μπορεί να κάνει έναν ευχάριστο σύντροφο. Tα Retrievers του Labrador είναι προσανατολισμένα σε άνθρωπους - και δράση, και μπορούν να γίνουν βαριεστημένα εάν αφήνονται μόνα τους.
Ανεκπαίδευτοι, μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτοι στο μέγεθος του ενθουσιασμού τους. Αγύμναστοι , θα γυρίσουν συχνά στην καταστροφή ή θα δραπετεύσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη και την υπερβολική ενέργεια. 
Απαιτούν την προσοχή και την αγάπη τόσο όσο και τα τρόφιμα και το νερό. 
Το Labradors είναι εύκολο να εκπαιδευθεί, απαιτεί επίσης την αφθονία της άσκησης -- αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα Λαμπραντόρ αγαπούν το φαΐ!

Εξασφαλίζοντας ότι παίρνουν την κατάλληλη άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή θα σας δώσει ένα ευτυχές, υγιές Λαμπραντόρ.
Πηγή:Amalthea Labrador΄s Retriever


Related Posts with Thumbnails