BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

15/5/10

Πως να καταπολεμίσετε τους μαύρους κύκλους!!!


Οι  μαύροι κύκλοι είναι από τα δυσκολότερα προβλήματα ομορφιάς και συνήθως κληρονομούμε την προδιάθεση από τους γονείς μας. Οι κύριες αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα είναι η συσσώρευση αίματος κάτω από τα μάτια οπότε οι κύκλοι έχουν μια μπλε απόχρωση και η συσσώρευση μελανίνης οπότε είναι  οι καφέ ή οι κίτρινοι. 


Η κούραση, τα ξενύχτια η αφυδάτωση  και  η κακή διατροφή επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Γενικά προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, την κούραση, το άγχος, τις διατροφικές ελλείψεις ή ασθένειες. Ο σωστός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε φωτεινά και λαμπερά μάτια. Οι οκτώ ώρες ύπνου είναι επιτακτικές. Αποφύγετε την επιπλέον πίεση στα μάτια με το να διαβάζετε μόνο με καλό φωτισμό και με τη διασφάλιση ότι μπορείτε να δείτε σωστά πριν να κάνετε κάτι, όπως το ράψιμο ή το γράψιμο.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό. Με κάποια ιατρική υποστήριξη θα βοηθηθείτε στο να υιοθετήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού και φροντίδας. Πριν από οτιδήποτε άλλο, καθαρίστε το δέρμα γύρω από τα μάτια με ένα υγρό βαμβάκι. Οποιοδήποτε προϊόν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πολύ λεπτό στην υφή του.


Το αμύγδαλο βοηθά στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων και αποτελεί μια εξαιρετική τροφή για το δέρμα. Αφαιρέστε την κρέμα ματιών μετά από 10 λεπτά. Καθόλου κρέμα δε θα πρέπει να μείνει στο δέρμα γύρω από τα μάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αποφύγετε την περιοχή γύρω από το μάτι, κατά την εφαρμογή κάποιας μάσκας. Ακολουθούν οι δύο απλές συνταγές για το σπίτι για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια:
1) Τρίβουμε μισό αγγούρι, το στραγγίζουμε και το βάζετε στο ψυγείο. Αλείφετε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, κρέμα λανολίνης και χυμό αγγουριού γύρω από το μάτι για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε.
2) Απλώστε λιωμένη μέντα γύρω από το μάτι. Αυτό θα απομακρύνει το σκούρο χρώμα γύρω από το μάτι.

Πηγή :pharmaweb

Related Posts with Thumbnails