BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21/9/10

Ξυραφάκι , καλλυντική αποτρίχωση ,αποτρίχωση ή laser???

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης που σου εξασφαλίζουν καθαρό αποτέλεσμα και βελούδινη επιδερμίδα. Ποια είναι όμως η καλύτερη για σένα; Πού μπορείς να χρησιμοποιείς ξυραφάκι και πού αποδίδει καλύτερα το κερί; Ποια μέθοδος θα σου εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια;Ας δούμε μαζί τα υπέρ και τα κατά όλων των μεθόδων !!




Ξυραφάκι 

Υπέρ :Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης, καθώς είναι εύκολη, οικονομική, ανώδυνη και γρήγορη.
Κατά :Οι τρίχες εμφανίζονται γρήγορα,είναι άγριες πράγμα που μας οδηγεί στην καθημερινή χρήση ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού, δηλαδή οι τρίχες σε αυτήν την περίπτωση δεν απομακρύνονται από την ρίζα αλλά αντίθετα κόβονται και αυτός είναι και ο κυρίως λόγος που εμφανίζονται άγριες καθώς βοηθούν στο να δυναμώνουν και τέλος έχουμε και τον ερεθισμό της επιδερμίδας ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές , ο ερεθισμό που μπορεί να προκληθεί από το ξυράφι συνδυάζει κοκκινίλα, κνησμό και κόκκινα σπυράκια.Και ας μην ξεχνάμε τους μικροτραυματισμούς!!! 
Καλλυντική αποτρίχωση
Υπέρ : Αυτό ακριβώς ισχύει με τις κρέμες αποτρίχωσης. Πρόκειται για προϊόντα με χημική σύνθεση που αφαιρεί ανώδυνα και γρήγορα τις τρίχες με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας ή σφουγγαριού. 
Κατά :Τα αρνητικά αυτής της μεθόδου δεν διαφέρουν και πολύ  από τα αρνητικά του ξυραφιού μπορεί εδώ να μην έχουμε την εμφάνιση άγριων τριχών λόγο των μαλακτικών συστατικών που περιέχουν τα σκευάσματα αλλά ουσιαστικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή δεν έχουμε την απομάκρυνση τριχών από την ρίζα αλλά την αποκοπή τους .
Αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα
Υπέρ :Η αποτρίχωση με ζεστό ή κρύο κερί έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες. Κύρια προτερήματά της είναι ότι αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και έτσι  οι τρίχες αργούν να 'ξαναβλαστήσουν' γιατί πρέπει να φτάσουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας για να προσεχθούν. Σταδιακά αυτή η μέθοδος μπορεί να σταματήσει τους θύλακες από το να παράγουν τρίχεςέτσι το δέρμα είναι βελούδινο για αρκετό χρονικό διάστημα! Είναι αρκετά οικονομική και παρότι σχετικά επώδυνη, ο πόνος συνηθίζεται και μειώνεται με τις επαναλήψεις. 
Κατά :Η αποτρίχωση με κερί πρέπει να αποφεύγεται από όσες υποφέρουν από ευρυαγγείες και έχουν ευερέθιστη επιδερμίδα.Επίσης όπως προανέφερα είναι λίγο επώδυνη αλλά μειώνετε ο πόνος από τις επαναλήψεις.
Αποτρίχωση με Lazer
Υπέρ:Η πιο σύγχρονη, ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης. Η δέσμη του laser στοχεύει στη μελανίνη της τρίχας καταστρέφοντάς τη από τη ρίζα. Oι τρίχες εξαφανίζονται από την πρώτη συνεδρία και ανάλογα με την περιοχή, την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας τα αποτελέσματα διαρκούν από 4-6 εβδομάδες.
Κατά: Είναι μία ακριβή μέθοδος αποτρίχωσης και τα αποτελέσματα δεν είναι ΜΟΝΙΜΑ!!!!Μετά από τις θεραπείες μπορούν επίσης να προκληθούν διάφορες επιπλοκές όπως πόνος με έντονο αίσθημα θερμότητας στο σημείο που δέχετε το δέρμα την ακτινοβολία , ερυθρότητα και πρήξιμο, μόνιμο αποχρωματισμό του δέρματα και σπάνια μπορούν να προκληθούν ουλές.
 Πιστεύω να σας βοηθήσαμε έτσι ώστε να επιλέξετε την μέθοδο αποτρίχωσης που σας ταιριάζει. Όποια και αν είναι αυτή που θα  επιλέξετε τελικά καλη σας επιτυχία !

Related Posts with Thumbnails