BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

9/9/10

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά το καλοκαίρι!!

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος του και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μαλλιά σου είναι εμφανής από...απόσταση! Ο ήλιος και η θάλασσα μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά σου αν δεν τους παρέχεις τη φροντίδα που χρειαζονται. Για να μην τραβάς λοιπόν τα μαλλιά σου, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και θα δείς πως θα ανακτήσουν τη χαμένη τους ζωντάνια σε χρόνο dt!

Πες όχι στο πιστολάκι: προσπάθησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και απέφυγε όσο μπορείς το πιστολάκι μαλλιών και τα  εργαλεία στάιλινγκ που ταλαιπωρούν την τρίχα σου και δημιουργούν ψαλίδα. Για να τους δώσεις φόρμα προτίμησε ένα χαλαρό κότσο που θα στερεώσεις με ένα κοκαλάκι ή μια γαλλική κοτσίδα για πιο σοφιστικέ λουκ.
Μην ξεχνάς το αντηλιακό: το αντηλιακό μαλλιών δεν είναι απαραίτητο μόνο πριν το μπάνιο σε μια χώρα σαν τη δική μας αλλά όλο το χρόνο. Θα σε βοηθήσει όχι μόνο να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς να ξεθωριάσει αλλά θα δεις οτι η τρίχα σου θα παραμείνει ενυδατωμένη και λαμπερή.
Φόρα καπέλο: στα έλεγε η μαμά σου και δεν την άκουγες! Τι καλύτερο από το να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου αλλά ταυτόχρονα να κάνεις fashion statement! Επίλεξε από υπερμεγέθη ψάθινα καπέλα μέχρι μπαντάνες και καπέλα αντρικού τύπου και εντυπωσίασε με το στυλ σου διατηρώντας αναλλοίωτο το χρώμα των μαλλιών σου αλλά και το καλοκαιρινό σου λουκ.
Όχι άλλη βαφή:οι τεχνικές εργασίες όπως βαφή και ανταύγειες, κατα τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο επιβαρύνουν και αποδυναμώνουν την τρίχα σου. Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, προτίμησε να αφήσεις τα μαλλιά σου πιο φυσικά ακόμη και αν η ρίζα σου έχει βγεί λιγάκι.
Ενυδάτωση: το πιο σημαντικό βήμα για υγιή μαλλιά είναι η σωστή ενυδάτωση τους. Αφού λουστείς καλά και επιλέξεις το κατάλληλο κοντίσιονερ για τα μαλλιά σου μην ξεχάσεις τη μάσκα. Θα βρείς στο εμπόριο πολλές μάσκες ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σου αλλά μπορείς να φτιάξεις την πιο ενυδατική μάσκα από φρέσκα υλικά με τα χεράκια σου.
Μάσκα με αβοκάντο
Θα χρειαστείς ένα αβοκάντο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας αλόε βέρα. Πολτοποίησε το αβοκάντο μέχρι να ομοιογεννοποιηθεί και πρόσθεσε όλα τα συστατικά ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσε το μίγμα με τα δάχτυλα σου στα μαλλιά σου και τύλιξε τα με μια πλαστική σακκούλα για 20-30 λεπτά. Λούσε τα με ένα απαλό σαμπουάν και θα δείς τα μαλλιά σου πιο λαμπερά από ποτέ!
Πηγή:womenonly


Related Posts with Thumbnails