BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

30/9/10

Τι χρώματα θα φορεθούν φέτος???



Το φθινόπωρο που ήδη έχει μπει για τα καλά, έχει σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας και στις εικόνες που θα βλέπουμε γύρω μας.


Φυσικά δεν μιλάω για τις πολιτικές αλλαγές που μας χτυπούν την πόρτα όλο υποσχέσεις. Αυτές θα τις λουστούμε υποχρεωτικά και θα δούμε … !Από πολλές φίλες, αναγνώστριες, πήραμε mails που ρωτούσαν για τα χρώματα που θα φορεθούν το Φθινόπωρο 2010 και το Χειμώνα 2010 – 2011.



Ας δούμε λοιπόν τις τάσεις της φετινής μόδας στα χρώματα για να είσαστε ενημερωμένες πριν να ξεκινήσετε τις αγορές σας για τις κρύες μέρες που έρχονται. 

Η οικονομική κρίση φαίνεται ξεκάθαρα ότι φέτος έχει επηρεάσει έντονα την πλειοψηφία των σχεδιαστών μόδας.



Οι συλλογές που παρουσίασαν, είχαν πολύ λιγότερα κομμάτια από άλλες φορές, είναι απλούστερα, χρησιμοποίησαν πιο οικονομικά υλικά και προσπάθησαν να παρουσιάσουν προτάσεις, που θα μπορέσει η αγορά να τις υποστηρίξει οικονομικά. 
Εκτός αυτού, η οικονομική ύφεση επηρέασε και την παλέτα των χρωμάτων, στρέφοντάς την σε σκούρες αποχρώσεις.




Πολλοί σχεδιαστές, χρησιμοποίησαν με υπερβολή το μαύρο και το γκρι προσπαθώντας ίσως έτσι, να παρουσιάσουν την γενικά απαισιόδοξη διάθεση στις προτάσεις τους


Το κλασικό μαύρο αναμφίβολα κυριαρχεί

Το μαύρο χρώμα είναι φυσικά πάντα δημοφιλές.λλά για φέτος φαίνεται ότι είναι το κορυφαίο χρωματικό trend της μόδας, δεδομένου ότι κάθε σχεδιαστής χρησιμοποίησε τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη πρόταση σε μαύρο χρώμα.


 

Το φίνο γκρι κάνει τη διαφορά

Το γκρι ακολουθεί στις συλλογές των  σχεδιαστών σε δημοτικότητα το μαύρο για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Το γκρι φέτος έχει πολλές παραλλαγές επηρεασμένες από τα σκοτεινά χρώματα των πεζοδρομίων, τις χωμάτινες γκρίζες αποχρώσεις και τους ανοικτούς γκρι τόνους.Αυτό που ξεχωρίζει στην γκρι παλέτα, είναι το μεταλλικό γκρι που είναι κρύο, αλλά με την λάμψη του φαίνεται ενδιαφέρον σε σχέση με τα άλλα χρώματα.



Ασπόμαυρο, η σταθερή αξία

Για να μειώσουν το σκούρο πέπλο και για να διασκεδάσουν λίγο την κατάσταση, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν τους συνδυασμούς του άσπρου με το μαύρο.
Συνδυασμούς που φαίνονται πανέμορφοι στις γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας και είναι κατάλληλοι για οποιαδήποτε περίσταση.



Το καφέ είναι στο φόρτε του

Το καφέ είναι ένα ουδέτερο χρώμα που χρησιμοποιείται πάντα από τους σχεδιαστές, είτε είναι βασικό χρώμα της σεζόν είτε όχι. Κι αυτό γιατί, αποπνέει κομψότητα και εύκολα μπορείς να συνδυαστεί με άλλα χρώματα.Για την δύσκολη λοιπόν φετινή σεζόν, οι σχεδιαστές συμφώνησαν ότι το καφέ είναι η τέλεια λύση και έτσι δημιούργησαν πολλές προτάσεις βασισμένες σ’ αυτό.



Τα παστέλ διασκεδάζουν τις εντυπώσεις

Τα παστέλ χρώματα, είναι άλλη μια έξυπνη λύση, όταν θέλετε να είστε κομψή και ταυτόχρονα τα ρούχα σας να μην κεντρίζουν την προσοχή των γύρω σας. Έτσι λοιπόν για φέτος, τα παστέλ αποτελούν άλλη μια trendy πρόταση, που υιοθετήθηκε από μεγάλη μερίδα σχεδιαστών, δεδομένου ότι σας δίνει την δυνατότητα να φορέσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια τόσο συχνά όσο θέλετε.Οι φωτεινές τους αποχρώσεις, είναι η φωτεινή ανάσα στις γενικά σκούρες αποχρώσεις που κυριαρχούν.



Το κόκκινο που δεν λείπει ποτέ

Το κόκκινο είναι άλλο ένα χρώμα, που προτιμούν πολλοί σχεδιαστές και σχεδόν πάντα το συμπεριλαμβάνουν στις συλλογές τους. Στην φετινή σεζόν θα το δούμε σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, που ξεκινούν από το έντονο φωτεινό κόκκινο και φτάνουν στο βαθύ πορφυρό.Σ’ όλη αυτή τη γκάμα το μπορντό φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος, αφού είναι μια luxury απόχρωση, πολύ πιο ευγενικό από το σκληρό κόκκινο και μπορεί εύκολα να φορεθεί από κάθε ηλικία.



Το πορτοκαλί είναι η νέα νότα

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε αλλά αισθάνεστε ότι το κόκκινο δεν είναι το χρώμα που σας εκφράζει, μπορείτε να δοκιμάσετε το πορτοκάλι. Είναι ένα ζωηρό χρώμα και φαίνεται ενδιαφέρον. Οι σχεδιαστές φέτος το έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους, αξιοποιώντας τις μαλακές και φωτεινές του αποχρώσεις.Δοκιμάστε το και σίγουρα θα βρείτε μια απόχρωση που σας ταιριάζει, για να την υιοθετήσετε στην μουντή χειμερινή σας γκαρνταρόμπα.



Το ροζ σύμβολο της θηλυκότητας

Πρόκειται φυσικά για το κατεξοχήν θηλυκό χρώμα και κάποιες αποχρώσεις του φέτος θα είναι αρκετά δημοφιλείς.Κυριαρχούν λοιπόν το σκούρο ροζ και αποχρώσεις κοντά στο φούξια καθώς και φωτεινοί παστέλ τόνοι ιδανικοί για τις λεπτές γυναίκες.



Το μπλε κλασικά απαραίτητο

Το μπλε είναι ένα υπέροχο χρώμα, που ας μην ξεχνιόμαστε ταιριάζει απόλυτα  και αγαπάει η Ελληνίδα.Όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές το χρησιμοποίησαν στις φετινές τους συλλογές, σε αποχρώσεις του ουρανού, σε σκούρο μπλε, σε μπλε electric καθώς επίσης και σε αποχρώσεις ultramarine.

Το πράσινο σε όλο του το μεγαλείο

Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς πράσινο, που για το φθινόπωρο και τον χειμώνα το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές. Θα δούμε αποχρώσεις ανοικτού πράσινου, σχεδόν γκρίζο πράσινο που θυμίζει την πρώτη χλόη της άνοιξης, φωτεινό πράσινο, και σκούρο πράσινο της ελιάς. Είναι τέτοια η ποικιλία που θα σας επιτρέψει εύκολα να κάνετε την επιλογή που σας ταιριάζει.


Στις πασαρέλες παρουσιάστηκαν βέβαια και πολλά άλλα χρώματα, που εξέφρασαν τις ιδιοτροπίες των σχεδιαστών και πρέπει φυσικά να σεβαστούμε τις αδυναμίες τους, αφού άνθρωποι είναι κι αυτοί…!Βασιστείτε λοιπόν στα χρώματα που περιγράψαμε και να είστε σίγουρες, ότι θα είσαστε μέσα στο πνεύμα της φετινής μόδας.
Πηγή :fe-mail

Related Posts with Thumbnails