BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

28/6/10

Είναι έτοιμος για γάμο???

 Καταρχήν, θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι άντρες συνήθως έχουν μία πολύ διαφορετική αντίληψη για το γάμο σε σχέση με τις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές γυναίκες από την πρώτη μέρα της πρώτης αγάπης θέλουν να παντρευτούν. Μήπως εσύ και οι φίλες σου δεν παριστάνατε τη νύφη όταν ήσασταν μικρές(ή ακόμα και μεγάλες μπροστά στον καθρέφτη). Αντίθετα, υπάρχουν πολλά αγόρια που παριστάνουν τον γαμπρό;

Για τις γυναίκες ο γάμος είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι η ολοκλήρωση του ονείρου όταν πρωτοάκουσαν το παραμύθι με την πριγκίπισσα. Σίγουρα, κάποιες αναβάλλουν το γάμο για λόγους σπουδών ή καριέρας, είναι όμως χαρακτηριστικό ότι όλες σχεδόν οι συζητήσεις γυναικών καταλήγουν στους άντρες και στις σχέσεις γενικά.
Αν λοιπόν είσαστε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι. Είναι λογικό ο άντρας να θέλει να περιμένει πριν πάρει βιαστικές αποφάσεις. Τι γίνεται όμως αν είσαστε κάποια χρόνια μαζί και ο άντρας βγάζει αφρούς μόνο στη σκέψη του γάμου; Δύο είναι κυρίως οι λόγοι που δεν θέλει το γάμο:
  1. Δεν είναι έτοιμος.
  2. Δεν είσαι η κατάλληλη.
Αυτοί οι δύο λόγοι είναι και οι πιο βασικοί για τους οποίους ένας άντρας δεν θέλει καν να σκεφτεί το γάμο . Μπορεί να είσαι η κατάλληλη, αλλά αν δεν είναι έτοιμος, είναι πολύ πιθανόν να σε αφήσει προκειμένου να αποφύγει ένα πιθανό λάθος που θα του στοιχίσει μία ζωή. Βλέπετε, για τους άντρες ο γάμος δεν είναι όνειρο ζωής αλλά και έχει πολύ μεγαλύτερα ηλικιακά περιθώρια σε σχέση με τις γυναίκες για να το σκεφτεί(Το θέμα συνδέεται και με τα παιδιά που είναι ο καρπός ενός γάμου). Ξέρουν απλά ότι ο γάμος θα συμβεί ως γεγονός μία μέρα και θα είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης τους. Μέχρι το στάδιο του γάμου θέτουν και εκπληρώνουν στόχους, οι οποίοι τους ολοκληρώνουν ως υπάρξεις. Επίσης, ο άντρας διατηρεί τους ρόλους του κυνηγού και του προστάτη της οικογένειας, τους οποίους του έχει δώσει τόσο η κοινωνία όσο και η φύση. Ως κυνηγός είναι δύσκολο να αρκεστεί σε λίγες εμπειρίες και ως προστάτης οικογένειας θα πρέπει όταν κάνει το μεγάλο βήμα του γάμου να είναι σίγουρος ότι στέκεται καλά στα πόδια του.
Με λίγα λόγια, στον άντρα μπορεί να αρέσει ο γάμος και η σταθερότητα που προσφέρει αλλά σε κάθε περίπτωση αισθάνεται ότι χάνει ένα μέρος της ελευθερίας του, την οποία και θεωρεί πολύ σημαντική. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση είναι η απόφαση να πάρει την οικονομική και συναισθηματική ευθύνη που συνεπάγεται ο γάμος. Για τον ίδιο είναι μεγάλη ευθύνη να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου, το σπίτι, τα δύο αυτοκίνητα και τα έξοδα που φέρνουν τα παιδιά. Ακόμα και αν είσαι εργαζόμενη, ο άντρας δεν παύει να μένει στη λογική της αυτοσυντήρησης, καθώς δεν μπορεί να απορρίψει το ρόλο του προστάτη της οικογένειας. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιες φορές που νιώθεις ότι θέλει να πει το μεγάλο ΝΑΙ, ξαφνικά κάνει πίσω. Αυτό συμβαίνειότανσυνειδητοποιεί αυτές τις ευθύνες, παρόλο που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σε χάσει από τη ζωή του.
Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για σένα; Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να κατανοήσεις τη θέση του.Μπορεί να υπάρχει αγάπη και έρωτας στη σχέση, αλλά μήπως δεν είναι έτοιμος; Μήπως θα πρέπει να του δώσεις περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί με ηρεμία; Το ότι δεν θέλει το γάμο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν σε αγαπάει αλλά ότι θέλει να είναι περισσότερο προετοιμασμένος γι' αυτόν. Αν θεωρείς ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα και ότι η σχέση είναι αρκετά ώριμη, πες του τι σκέφτεσαι για τον γάμο και ότι τον κατανοείς για τις αποφάσεις του και δώσε περισσότερο καιρό για να σκεφτεί. Δείξε ότι τον στηρίζεις και άσε ο ίδιος να πάρει την απόφαση.
Βέβαια τι γίνεται αν είσαστε χρόνια μαζί και πάλι δεν θέλει το γάμο; Είσαι σίγουρη ότι σε αγαπάει πραγματικά; Όσο δύσκολο και να είναι για σένα, θα πρέπει κάποια στιγμή να συγκεντρωθείς και να το σκεφτείς σοβαρά. Κάποιες φορές αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς σκέφτεσαι ότι έκανες τόσα χρόνια υπομονή και θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις. Αυτό είναι λάθος. Καλή και η κατανόηση, αλλά τι γίνεται αν ο άντρας δεν σε αγαπάει πραγματικά; Τι γίνεται αν περιμένει να βρει μία πιο κατάλληλη από σένα; Όσο και αν σε πληγώνει μία τέτοια σκέψη, θα πρέπει να την έχεις στην άκρη του μυαλού σου. Πως θα το διαπιστώσεις;  Να έχεις στο νου σου, ότι μπορεί να περάσατε πολλά χρόνια μαζί, τα οποία είναι δύσκολο για σένα να αφήσεις πίσω αλλά έχεις και ακόμα περισσότερα χρόνια μπροστά σου. Η ζωή είναι δική σου και οι αποφάσεις το ίδιο.
Πηγή:onlylove

Related Posts with Thumbnails