BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

28/6/10

Ρομαντισμός... Υπάρχει στις μέρες μας??


 Εάν η επικοινωνία είναι η συνταγή για μια υγιή σχέση, τότε ο ρομαντισμός και η οικειότητα είναι τα βασικά συστατικά. Για τους περισσότερους άντρες, η έννοια της γνήσιας, ειλικρινούς επικοινωνίας σε μια σχέση αποτελεί κάτι άγνωστο, πόσο μάλλον οι έννοιες του ρομαντισμού και της οικειότητας. Επίσης, η ιδέα του ρομαντισμού υπάρχει μόνο "στο παιχνίδι" ή την προσπάθεια να φέρει την γυναίκα στο κρεβάτι και η έννοια της ειλικρίνειας είναι μάλλον άγνωστη.

Οι άντρες έχουν πειστεί ότι το να εκδηλώνουν τα αισθήματα τους ανοιχτά αποτελεί ένδειξη αδυναμίας την οποία και μπορεί να εκμεταλλευτεί μία γυναίκα. Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική. Και οι άντρες έχουν κατά βάθος τα ίδια αισθήματα με την γυναίκα. Μπορούν ακόμα και να κλάψουν. Το δάκρυ είναι τόσο φυσικό όσο είναι και το φτέρνισμα. Η ίδια η φύση το προέβλεψε αυτό για όλα τα ανθρώπινα όντα.
Γιατί όμως οι άντρες αντιμετωπίζουν μία μεγάλη δυσκολία στο να κατανοήσουν ότι οι γυναίκες λαχταρούν για ρομαντισμό και οικειότητα; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ίδια η κοινωνία έχει επιβάλλει στην γυναίκα το ρόλο του αδύναμου όντος. Ωστόσο, οι ίδιες οι γυναίκες είναι που έχουν αποδεχτεί το ρόλο αυτό. Άλλωστε ο άντρας κατανοεί ότι για να του φέρεται η γυναίκα σαν να είναι βασιλιάς τότε ο ίδιος θα πρέπει να της φέρεται σαν να είναι βασίλισσα. Το ζήτημα όμως είναι ότι το να είναι βασιλιάς ο άντρας το έχει ήδη δεδομένο.
Πολύ περισσότερο, ισχύει ότι για κάθε τι που δίνει ένας άντρας σε μία γυναίκα και την κάνει να αισθάνεται ξεχωριστή, παίρνει δεκαπλάσια ως αντάλλαγμα. Αρκεί να την εκπλήξει με ένα όμορφο τριαντάφυλλο το πρωί, ένα τηλεφώνημα για να της πει «σ΄ αγαπώ» , ένα ρομαντικό ταξίδι - έκπληξη. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ή εξεζητημένο. Είναι απλά πράγματα της καθημερινότητας που δίνουν χρώμα στη ζωή. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει στις μέρες μας. Φυσικά, δεν φταίνε μόνο οι άντρες που δεν το συνειδητοποιούν αλλά και οι γυναίκες που δεν έχουν δώσει το περιθώριο στους άντρες να το κατανοήσουν. Ο ρομαντισμός και η οικειότητα είναι τα στοιχεία που δίνουν στη σχέση ποικιλία, χρώμα, μέλλον και ουσιαστική αξία. Άλλωστε σχέση σημαίνει ένα αμοιβαίο «δέσιμο» μεταξύ δύο ατόμων που μοιράζονται μεταξύ τους τη ζωή και την καθημερινότητά τους, χωρίς αίσθημα υποχρέωσης.
Η υποχρέωση της γυναίκας να ενδυναμώσει το ρομαντισμό σε μία σχέση είναι μεγάλη. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο άντρας μοιράστηκε τις σκέψεις και τη φαντασία του μαζί της, παρά την ειλικρίνεια και την οικειότητα που της έδειξε. Δεν πρέπει να συγχέουμε αυτήν την κατάσταση με την τάση των περισσότερων ατόμων σε μία σχέση, ακόμα και των αντρών, να μην θέλουν κατά βάθος το άλλο πρόσωπο ως δεδομένο, παρόλο που παραπονιούνται όταν δεν το έχουν. Αυτό βέβαια είναι υγιές ως ένα βαθμό. Διότι κάθε άτομο θέλει ένα βαθμό ελευθερίας και ανεξαρτησίας, που δεν μπορεί να τα έχει όταν το άλλο άτομο στη σχέση του αφιερώνεται πλήρως και η ζωή του εξαρτάται από τον ίδιο. Άλλη όμως αυτή η πλευρά μίας σχέσης και άλλη η πλευρά του ρομαντισμού που μπορεί να ενδυναμώσει ή να ανανεώσει την υπάρχουσα σχέση.
Τελικά, ο ρομαντισμός δεν είναι θέμα του ενός αλλά και των δύο σε μία σχέση. Το να δώσεις στο άτομο με τον οποίο μοιράζεσαι τη ζωή σου κάποια πράγματα που κατά βάθος ζητάει δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος ή μόνη σου. Και δεν είναι πάντα δεδομένο ότι ο ρομαντισμός μπορεί να σου αρέσει. Είναι όμως σίγουρο ότι θα κάνει καλό στη σχέση.Κάθε σχέση έχει δύο άτομα που γίνονται ένα και όχι δύο διαφορετικά άτομα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.
Πηγή:onlylove

Related Posts with Thumbnails