BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

1/7/10

Πως να αποφύγετε τα κουνουπάκια!!



 Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μπορούν να χαλάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές μας από απρόσμενους και απρόσκλητους επισκέπτες, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν τα σημάδια τους και να φεύγουν. Μιλάμε βέβαια για τα τσιμπήματα από κουνούπια και....σκνίπες που ενοχλούν και χαλούν πολλές ήσυχες καλοκαιρινές βραδιές.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποφύγει κανείς αυτές τις απρόσμενες επισκέψεις παρατίθενται παρακάτω:
• Αποφύγετε τις περιοχές με στάσιμα νερά. Ακόμα και το κυπελάκι με το νερό του κατοικίδιου, πρέπει να αλλάζεται τακτικά γιατί είναι εστία προσέλκυσης νεαρών κουνουπιών.
• Μην φοράτε σκούρα ρούχα διότι ελκύουν τα έντομα. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα υφάσματα ώστε να απωθούνται.
• Τα αρώματα που μυρίζουν γλυκά, τα σπρέι μαλλιών και οι λοσιόν για μαύρισμα προσελκύουν τα κουνούπια, γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγονται.
• Τα κουνούπια μας εντοπίζουν (ακόμα και από απόσταση 20 μέτρων) και από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε, οπότε βαριές εργασίες που προκαλούν συχνή και εντονότερη αναπνοή, μας καθιστούν ευκολότερους στόχους.
• Τα γλυκά και κάποια φρούτα, όπως οι μπανάνες, μπορούν να γίνουν πηγή έλξης για τα κουνούπια της περιοχής.
• Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με το ψήσιμο στη σχάρα. Για να το αποφύγετε, ρίξτε λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο στα κάρβουνα.
Πολλά φυτά, όπως το σκόρδο, η κανέλα, το γεράνι, ο ευκάλυπτος, ο κέδρος, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, τα γαρίφαλα και το θυμάρι αποκρούουν τα κουνούπια. Η επάλειψη του δέρματος με τα αιθέρια έλαια αυτών των φυτών (αφού ελέγξτε πρώτα εάν έχετε κάποια αλλεργία), κάνει τα ενοχλητικά αυτά έντομα να σας αγνοούν για αρκετές ώρες.
Δυστυχώς, μετά από μελέτες που έγιναν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, αποδείχθηκε ότι η χρήση κεριών σιτρονέλας και μόνο, δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τα άτομα που κάθονται γύρω τους. Ενώ, ο συνδυασμός κεριών και ελαίων προσφέρει υψηλά ποσοστά προστασίας.
Πηγή:sarotiko.

Related Posts with Thumbnails