BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

3/2/11

Κακές συνήθειες που θα κόψεις !!!

Τα τσεκάπ σου τα έκανες! Τις προφυλάξεις σου τις πήρες! Το κρυολόγημα το γλύτωσες, τις βιταμίνες σου τις αγόρασες! Κι όμως, αν και έξυπνο κορίτσι συνεχίζεις να είσαι δέσμια μερικών χαζών συνηθειών που μπορούν να βλάψουν την υγεία σου. Μήπως να τις κόψεις ;

1.Το λάθος: ξεχνάς να βουρτσίσεις τα δόντια σου!
Ξοδεύουμε εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε λευκάνσεις δοντιών αλλά οι περισσότεροι παραλείπουμε να βουρτσίσουμε τα δόντια που τόσο πολύ θέλουμε να δείχνουν λευκά και αστραφτερά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το 23% των γυναικών ηλικίας 30 έως 54 ετών και το 44% γυναικών πάνω από 55 ετών να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες των δοντιών όπως η περιοδοντίτιδα, όπως αναφέρει η Αμερικάνικη Ακαδημία Περιοδοντολογίας.
Η εν λόγω ασθένεια είναι αρκετά σοβαρή και πρόκειται για μια βακτηριακή μόλυνση που επιτίθεται στον ιστό που περιβάλλει ένα ή περισσότερα δόντια αλλά και στο οστό των δοντιών καθεαυτό. Μάλιστα, η μόλυνση αυτή αποτελεί τη Νο1 αιτία απώλειας των δοντιών στις ΗΠΑ αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό. Τα βακτήρια αυτά παιρνούν από τα δόντια στο αίμα και μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες μολύνσεις ενώ οι ερευνητές συνδέουν την περιοδοντίτιδα με την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, εμφραγμάτων, καρκίνου ακόμα και πρόωρης γέννας στις εγκύους.
Ειδικά σε εμάς τις γυναίκες, η καλή υγεία των δοντιών είναι απαραίτητη εξαιτίας και των ορμονικών αλλαγών που έχουμε στη διάρκεια της ωορρηξίας, εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης, οι οποίες μπορούν να κάνουν τα βακτήρια το στόματος να μεγαλώσουν και να πυκνώσουν. . 

Τι να κάνεις: Βούρτσισε τα δοντάκια σου με μεγαλύτερη συχνότητα

Το βούρτσισμα των δοντιών μια φορά την ημέρα είναι καλό αλλά όχι και ικανοποιητικό! Ιδανικά, θα έπρεπε να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα ενώ απαραίτητη είναι και η χρήση οδοντικού νήματος.
2.Το λάθος: Καπνίζεις επειδή καπνίζουν οι φίλοι σου
Είσαι σε κάποιο πάρτυ και οι κολλητές σου αποφασίζουν να βγουν στο μπαλκόνι για να κάνουν ένα τσιγάρο. Εσύ που προσπαθείς να το κόψεις, τις συνοδεύεις και κάνεις ένα τσιγάρο αφού πιστεύεις πως δεν θα σου κάνει κακό.
Κι όμως, ένα και μόνο τσιγάρο την ημέρα μπορεί να προκαλέσει στένωση στις αρτηρίες σου, όπως επισημαίνει η δρα Στέλλα Δασκαλοπούλου, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας McGill του Καναδά. Σε πρόσφατη έρευνά της η ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια ανακάλυψε πως ακόμα και ένα τσιγάρο την ημέρα μπορεί να μπουκώσεις τις αρτηρίες κατά 25% σε άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Ειδικά στην περίπτωση των περιστασιακών καπνιστών, τα πράγματα χειροτερεύουν αφού τα άτομα αυτά έχουν να παλέψουν και το στρες ή τις τύψεις του τσιγάρου που κάνπισαν και δεν έπρεπε!
Τι να κάνεις: πάρε την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο και ζήτα και την συνδρομή των φίλων σου. Μια ομαδική προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει ενώ μην βάζεις τον εαυτό σου στον πειρασμό του ενός, τελευταίου τσιγάρου!
3.Το λάθος: Αγνοείς τα μικροπονάκια και τα τσιμπήματα που σε επισκέπτονται συχνά
Κάθε φορά που κάνεις δουλειές στο σπίτι ή πας να πάρεις το ανηψάκι σου αγκαλιά ή περνάς αρκετές ώρες κολλημένη στο γραφείο, νιώθεις πόνους στη πλάτη, το κεφάλι, το στομάχι ή τα πόδια. Σίγουρα, πολλές φορές οι πόνοι έρχονται από την υπερκόπωση ή το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Αν όμως καθημερινά υποφέρεις από κάποιο ασήμαντο κατά τα άλλα πόνο, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα τσεκάπ υγείας.
Τι να κάνεις: ξεκίνα με μια εξέταση αίματος και ούρων και φυσικά μην αμελείς την επίσκεψή σου στο γυναικολόγο. Ειδικά, αν υπάρχει ιστορικό σοβαρών ασθενειών ή καρκίνου στο γενεαλογικό σου δέντρο, δείξε ιδιαίτερη προσοχή και ευλάβεια στις εξετάσεις που πρέπει να επαναλαμβάνεις τακτικά. Καλύτερα να ανιχνεύσεις ένα πρόβλημα στην αρχή του, όταν μπορείς να το αντιμετωπίσεις ολικά και δραστικά και όχι σε προχωρημένο στάδιο!
4.Το λάθος: φοράς τους φακούς επαφής non stop!
Ειδικά μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι ή όταν είσαι άρρωστη, δεν σταματάς να φοράς τους φακούς επαφής ενώ υπάρχουν φορές που επειδή δεν προλαβαίνεις να τους απολυμάνεις, φτάνεις ακόμα και να κοιμάσαι με τους φακούς σου. Σκέψου όμως πως αυτή η συμπεριφορά μπορεί να βλάψει τα μάτια σου ανεπανόρθωτα.
Τι να κάνεις: απόφυγε να φοράς τους φακούς κάθε φορά που νιώθεις τα μάτια σου ξηρά, αφού η ανεπαρκής ενυδάτωση των ματιών ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων που θα μολύνουν τα μάτια σου. Όταν μάλιστα νιώθεις άρρωστη, φόρα τα γυαλιά σου και άφησε τα μάτια σου να ξεκουραστούν. Οι φακοί επαφής μιας ημέρας θα αποτελούσαν συμφέρουσα επιλογή για εσένα που δεν θέλεις να τους αποχωρίζεσαι, καθώς δεν ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων.
Πηγή:womenonly

Related Posts with Thumbnails