BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

5/4/15

Τα στάδια του χωρισμού


Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Αυτή είναι μία γενική παραδοχή που όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε, εφόσον έχουμε ζήσει έστω και ένα χωρισμό. Αν είχαμε ένα μαγικό ραβδί, θα θέλαμε να λήξει μία σχέση χωρίς κλάματα, πισωγυρίσματα, πόνο και θλίψη. Ει δυνατόν, θα θέλαμε να μην συμβεί καθόλου και να αποφύγουμε το δράμα. Αλλά θες δεν θες, ο χωρισμός είναι ένα κανονικό πένθος που έχει τα δικά του στάδια και καλό είναι να μην παραλείψεις κανένα.


Κατ’αρχάς, αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άντρες είναι ότι εμείς παίρνουμε πρέφα το χωρισμό πριν καν συμβεί. Το ένστικτό σου σε ενημερώνει και από εκεί κι έπειτα, είναι στο δικό σου χέρι να προσπαθήσεις αρκετά ή να το αφήσεις να έρθει καταπάνω σας. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και να πάρεις, θα είναι η σωστή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτείς και ότι δεν θα ακολουθήσεις μία περίοδος αποσταθεροποίησης.

  1. Θυμός και λύπη. Όταν κάτι είναι ‘νωπό’, τα έντονα συναισθήματα σε κατακλύζουν αναπόφευκτα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν πας να τα κουκουλώσεις. Είναι πολύ φυσικό να νιώθεις έτσι, όποιος και αν είναι ο ‘φταίχτης’ ή ο λόγος για τον οποίο οδηγηθήκατε στο χωρισμό. Επίτρεψε στα συναισθήματά σου να εκτονωθούν, διότι αν τα αρνηθείς, θα βγουν αργότερα με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Κάπου εδώ θα χρειαστείς τους φίλους σου, αλκοόλ (πάντα με προσοχή) και κάτι να ξεσπάς (ένα σάκο του μποξ ας πούμε).
  2. ‘Πρέπει να βρω κάποιον καινούριο’. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες και βιάζονται να προχωρήσουν επειδή δεν αντέχουν να μείνουν μόνες τους. Πολλές φορές γίνεται για να ξεπεράσουν τον πρώην. Μπορεί ο Σπύρος Σπυράκος να είπε εύστοχα ότι ‘ο έρωτας με έρωτα περνάει’ αλλά χρειάζεται χρόνος. Αν βιαστείς και το κάνεις για τους άνωθι λόγους, είναι βέβαιο ότι θα φας τα μούτρα σου, θα απογοητευτείς και τα standards σου θα είναι τόσο υψηλά που κανείς δεν θα μπορεί να τα πληροί.
  3. Θέλεις να επιστρέψεις στον πρώην. Είναι η φυσική συνέχεια του προηγούμενου σταδίου. Γνωρίζεις κάποιον από κεκτημένη ταχύτητα και είναι επόμενο να σε απογοητεύσει, εφόσον τον έχεις φανταστεί όπως σε βολεύει. Τελειώνει αυτή η ιστορία με συνοπτικές διαδικασίες και αρχίζεις να σκέφτεσαι τον πρώην (αν σταμάτησες ποτέ). Ξαφνικά γίνεται τέλειος στα μάτια σου και ξεχνάς (λες και έχεις υποστεί λοβοτομή) όλα τα άσχημα και τους λόγους για τους οποίους τραβήξατε δρόμους χωριστούς. Και ξαναπερνάς το χωρισμό αλλά σε sequel. Γιατί το πιο πιθανό είναι να τον προσεγγίσεις ξανά, να ξαναπροσπαθήσετε, να κάνετε και λίγο χωρισμένο σεξ (που συνήθως είναι λίγο χλιαρό) και να ξανααπογοητευτείς.
  4. Και πάλι θυμός. Αυτή τη φορά θυμώνεις κυρίως με τον εαυτό σου. Που επέστρεψες σε ΕΚΕΙΝΟΝ, που έχασες τόσο χρόνο, που σε έτρωγε ο πωπός σου να το ξαναπεράσεις και όλα αυτά τα όμορφα. Από την άλλη, αν δεν κάνεις αυτές τις βλακείες, πώς θα ξέρεις την επόμενη φορά; Ωραία είναι η θεωρία, αλλά η ζωή μαθαίνεται στην πράξη. Και τα ‘λάθη’ συνθέτουν τις πιο ωραίες ιστορίες.
  5. Ηρεμία. Και μοναξιά. Και πάλι ηρεμία. Και πάλι μοναξιά. Είναι αυτή η φάση που δύσκολα εκτιμάμε εμείς οι γυναίκες. Αν είσαι έστω και λίγο drama queen, δεν το αντέχεις να μην ασχολείσαι με κάποιον και να έχεις μία ήρεμη ζωή χωρίς παπακαλιατικές σκηνές. Νιώθεις ότι είσαι στο ναδίρ της ερωτικής ζωής σου. Εγώ λέω να κάτσεις να το απολαύσεις διότι είναι η μόνη περίοδος απόλυτης νηφαλιότητας που σε βοηθά στο να είσαι δημιουργική σε άλλα πράγματα (επαγγελματικά, φιλικά, κοινωνικά) και να κάνεις focus μόνο σε εσένα. Είναι η βενζίνη για το επόμενο δράμα που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Τα στάδια του χωρισμού δεν έχουν προκαθορισμένο χρόνο διάρκειας. Υπάρχουν εκείνες που χρειάζονται περίπου ένα μήνα και εκείνες που θέλουν το λιγότερο δυο χρόνια. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και μην ακούς τις συμβουλές των ανθρώπων που είναι πολύ διαφορετικοί από εσένα. Συγκεντρώσου στη δική σου εσωτερική φωνή. Ξέρει καλύτερα από τις κολλητές σου.
Πηγή :wonderful-woman

Related Posts with Thumbnails