BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

26/2/13

Τι μπορούν να μας πουν τα χρώματα....

Σύμφωνα με την ψυχολογία κάθε χρώμα εκφράζει κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα!Κάθε χρώμα έχει θετικές και αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία μας!Γνωρίζοντας αυτές τις επιδράσεις μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε εκείνα τα στοιχεία που επιθυμούμε στη ζωή μας ανάλογα με τις καταστάσεις που επικρατούν.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα για να τονίσουμε κάποιο στοιχείο της προσωπικότητας μας διαλέγοντας ρούχα με το αντίστοιχο χρώμα σε κάποιο προσωπικό, επαγγελματικό ή φιλικό ραντεβού!Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη διάθεση μας σε ρούχα, διάφορα αντικείμενα, για να προσδώσουμε στο κάθε χώρο το λόγο της ύπαρξης του χρησιμοποιώντας τα στους τοίχους του σπιτιού μας έτσι ώστε να είναι κατάλληλοι π.χ για ύπνο, για ξεκούραση, για εργασία, για διασκέδαση.Τέλος μπορούμε να καταλάβουμε τις διαθέσεις, την ψυχολογία και την προσωπικότητα των άλλων παρατηρώντας τα χρώματα που προτιμούν! Δείτε λοιπόν παρακάτω επιγραμματικά τις επιδράσεις των χρωμάτων!

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αγαπημένο χρώμα, ωστόσο όλοι έχουμε μία ιδιαίτερα τάση στα ρούχα, στη διακόσμηση του σπιτιού, ακόμη και στο αυτοκίνητο. Το χρώμα λοιπόν που κυριαρχεί στις επιλογές κρύβει τη σεξουαλική προσωπικότητα. Εσείς ποιο προτιμάτε;



Κόκκινο
Όσοι προτιμούν το κόκκινο είναι ηφαίστεια στο κρεβάτι. Διεγείρονται εύκολα, αλλά συνήθως είναι επιθετικοί. 
Θετική επίδραση: Δημιουργικότητα, ενεργητικότητα, διάθεση για αλλαγές, περιπέτεια και πρωτοπορία, εξωστρέφεια, αυτοπεποίθηση.
Αρνητική επίδραση: Κτητικότητα, θυμός, βιαιότητα, κατάργηση ορίων, αναρχία, έλλειψη σταθερού στόχου.


Κίτρινο
Αν προτιμάτε το κίτρινο, είστε προσαρμοστικοί και υποχωρείτε μπροστά στις επιθυμίες του συντρόφου σχεδόν παθητικά.
Θετική επίδραση: Νέες ιδέες, αισιοδοξία, ευτυχία, ελευθερία, αυτοέκφραση, πρωτοτυπία στην επικοινωνία.
Αρνητική επίδραση: Επιπολαιότητα, συχνές αλλαγές, έλλειψη προσοχής, συγκέντρωσης και ολοκλήρωσης καταστάσεων.



Μοβ
Όσοι προτιμούν το μοβ είναι υποχόνδριοι και ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δική τους ικανοποίηση παρά για τους άλλους. 
Θετική επίδραση: Ένωση των αντιθέτων, βοήθεια με κάθε τρόπο, έμπνευση στη σκέψη, στη τέχνη και στην επίτευξη, θυσία για τα ιδανικά, διαίσθηση, οραματισμός.
Αρνητική επίδραση: Απομόνωση, διαχωρισμός απο την πραγματικότητα, θλίψη, φυγή. 




Πράσινο
Όσοι προτιμούν το πράσινο αντιμετωπίζουν το σεξ με τρυφερότητα, αφοσίωση, αλλά χωρίς πάθος. 
Θετική επίδραση: Ελπίδα, αποφασιστικότητα  αρμονία, ποιότητα, ακρίβεια, τάξη, ανάπαυση, βοήθεια προς τους άλλους.
Αρνητική επίδραση: Εξάρτηση, έλλειψη ανανέωσης  φόβος αλλαγής  προσκόλληση στο παρελθόν, ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας μέσα από τον έλεγχο των άλλων.


Πορτοκαλί
Τα άτομα που προτιμούν το πορτοκαλί είναι τρυφερά και παθιασμένα, αλλά όχι πάντα αυθεντικά. Βλέπουν την ερωτική πράξη σαν μια θεατρική παράσταση.
Θετική επίδραση: Κατανόηση, χαρά, ισορροπία, συνύπαρξη, ρεαλισμός, ανάγκη για απολαύσεις.
Αρνητική επίδραση: Χαοτική συμπεριφορά, έλλειψη λογικής, λαιμαργία, πείσμα.


Μπλε
Τα άτομα που προτιμούν το μπλε είναι τρυφερά, ευαίσθητα, σέβονται τον σύντροφό τους, παθιάζονται μαζί του και αν αγαπήσουν αφοσιώνονται.

Θετική επίδραση: Ηρεμία, πίστη, εσωτερική γαλήνη, αφοσίωση, εσωτερική αναζήτηση, γνώση και φιλοσοφία των πραγμάτων.
Αρνητική επίδραση: Φόβος για το μέλλον, την εξάρτηση από τον υλικό κόσμο, τον εγωισμό της γνώσης, τεμπελιά, απάθεια, ανευθυνότητα, προκατάληψη, ανικανοποίητο.

Καφέ
Τα άτομα που προτιμούν το καφέ νοιάζονται για τους άλλους, ζουν το σεξ με αυθορμητισμό και χρειάζονται χρόνο για να εκφράσουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους.

Ροζ
Τα άτομα που προτιμούν το ροζ υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να δώσουν. Οι γυναίκες είναι προκλητικές, ενώ οι άντρες άπιστοι και γυναικάδες.


Γκρι
Το γκρι είναι το αγαπημένο χρώμα των αναποφάσιστων. Δύσκολα ενθουσιάζονται και διαλέγουν πάντα τη μέση οδό. Οι άντρες θεωρούν το σεξ εκτόνωση, ενώ οι γυναίκες είναι ψυχρές και συγκρατημένες.

Μαύρο 
Όσοι προτιμούν το μαύρο συνήθως έχουν κάποια διαστροφή. Είναι κυκλοθυμικοί και συχνά αποδίδουν καλύτερα όταν βρίσκονται υπό στρες ή ψυχολογική πίεση. Συμβολίζει κάτι που έχει εκλείψει, μια σβησμένη πυρά, κάτι ακίνητο. Είναι το χρώμα που στερείται κάθε ήχο και γι’ αυτό επάνω του ηχεί εντονότερα κάθε άλλο χρώμα, ακόμα και τα πιο αδύναμα.

Λευκό 
Όσοι προτιμούν είναι πουριτανοί, με βαθιές αναστολές και συμπλέγματα. Έχουν μανία με την καθαριότητα, ντρέπονται για το σώμα τους και συνήθως προτιμούν τη μοναχική ζωή. 
Θεωρείται συχνά ως «μη χρώμα» και αυτό κυρίως εξαιτίας των ιμπρεσιονιστών, που δεν διακρίνουν κανένα άσπρο στη φύση. Ηχεί εσωτερικά σαν ένας ήχος, σαν παύση στη μουσική, γι’ αυτό και επενεργεί στον ψυχισμό μας σαν μια μεγάλη σιωπή. Μια σιωπή όμως που δεν είναι νεκρή, αλλά γεμάτη δυνατότητες.

Το άσπρο και το μαύρο θεωρούνται ακραία χρώματα.

Αλήθεια εσείς ποιο χρώμα  προτιμάτε???
Πηγή:parentscafe

Related Posts with Thumbnails