BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

25/11/10

Βάλε ρουζ ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

Είμαι σίγουρη πως πολλές από εσάς έχετε θαυμάσει κατά καιρούς το υπέροχο βάψιμο μιας φίλης σας και όταν αυτή προθυμοποιήθηκε να σας βάψει φαινόσασταν περίεργη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί κάθε γυναίκα δεν έχει το ίδιο σχήμα προσώπου με την άλλη. Έτσι κάτι που σε κάποια φαντάζει φανταστικό, πάνω σας μπορεί να δείχνει χάλια.
Για να ξεκινήσουμε λοιπόν σωστά, κοιτάξτε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη προσεχτικά. Τι σχήμα έχει; Στρογγυλό, Οβάλ, Τετράγωνο, ή είναι σε σχήμα Καρδιάς;

1.Στρογγυλό
Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο απλώστε το χρώμα σα να σαρώνετε το πρόσωπό σας. Δηλαδή ξεκινήστε από τα ζυγωματικά, και κατευθυνθείτε προς πλάι και πάνω. Η διαγώνια εφαρμογή του χρώματος δημιουργεί μία γωνία που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο. Κατά τη γνώμη μου τα στρογγυλά πρόσωπα με το κατάλληλο μακιγιάζ μπορεί να γίνουν εκτυφλωτικά, καθώς συνήθως στα στρογγυλά πρόσωπα τα χαρακτηριστικά είναι πιο έντονα, κάτι που είναι πολύ καλό!!
2. Οβάλ
Πάμε στο πιο αρμονικό τύπο προσώπου, που είναι το οβάλ σχήμα. Σε αυτό τον τύπο προσώπου το ρουζ απλώνεται οριζόντια. Ξεκινάτε από έξω και με οριζόντιες κινήσεις κατευθύνεται το πινέλο σας προς τα μέσα στην κάθετη ευθεία των μαλλιών. Η Sarah Jessica Parker και η Megan Fox, αποτελούν κλασικά παραδείγματα οβάλ προσώπου.
3.Τετράγωνο
Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο σε αυτήν την κατηγορία βάλτε ρουζ μόνο στα μήλα στα μάγουλά σας. Αποφύγετε να δημιουργήσετε γωνίες γιατί θα παραμορφώσουν τα χαρακτηριστικά σας. Προσπαθήστε να χαμογελάτε καθώς βάζετε ρουζ και βάλτε έντονο ρουζ στα μάγουλα και πιο απαλό γύρω από αυτά στα τελειώματα.
4.Καρδιά
Τέλος πάμε στο σχήμα προσώπου καρδιά, που είναι και το πιο ασυνήθιστο. Η Reese Witherspoon και η Jennifer Aniston έχουν το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου. Σε αυτό το σχήμα, βάλτε ρουζ στα μάγουλά σας μπροστά και κατευθύνετε το προς διαγώνια και πάνω. Βάλτε λίγο απαλό χρώμα και στο πηγούνι σας.
Ό,τι σχήμα προσώπου και να έχετε,μην ξεχνάτε!!! Η τοποθέτηση του ρουζ γίνεται στο σημείο που βρίσκεται πάνω από το κατώτερο άκρο της μύτης και πίσω από τη κάθετο του ματιού.

Πηγή:sigmalive

Related Posts with Thumbnails