BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

12/11/10

6 + 1 τρόποι για τέλειες φωτογραφίες!!

Ο καιρός άρχισε να χαλάει, οι πρώτες βροχούλες κάνουν την εμφάνισή τους και σε πήρε πάλι το παράπονο για το καλοκαίρι που πέρασε σαν βολίδα.
Εκεί πηγαίνεις και βλέπεις πάλι τις φωτογραφίες του καλοκαιριού αλλά τι κρίμα, είναι όλες χάλια, θαμπές και εντελώς ερασιτεχνικές! Πριν τα βάψεις μαύρα και ξεκινώντας να οργανώσεις τις επόμενες χειμωνιάτικες αποδράσεις σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρείς τις αναμνήσεις των ταξιδιών σου ολοζώντανες και ανεξίτηλες!

Τα επτά βήματα της τέλειας φωτογράφου:
1ο: Το κλειδί βρίσκεται στο ν' αποφασίσεις τι θέλεις να ξεχωρίζει στη φωτογραφία σου, ποιό είναι το θέμα σου και κράτησε το φόντο όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα πορτρέτα.
2ο: Οι φωτογραφίες σου θα γίνουν πιο εντυπωσιακές αν το θέμα σου καλύπτει όλη τη φωτογραφία, εξαφανίζοντας το φόντο. Ένα κοντινό πλάνο σε ένα τριαντάφυλλο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από μακρινό σε μπουκέτο. Μπορείς να το επιτύχεις είτε με το ζουμ είτε (για μικρά αντικείμενα) χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις της μηχανής "macro" ή το εικονίδιο του λουλουδιού.
3ο: Μην τραβάς μόνο οριζόντιες πόζες! Δοκίμασε και την κάθετη θέση της μηχανής. Σε περιπτώσεις όπως, π.χ., ένα άγαλμα, ένα δέντρο ή ένας άνθρωπος, δίνεται έμφαση στο στενόμακρο όγκο, χαρίζοντας μια άλλη προοπτική.
4ο: Το πιο σημαντικό είναι το φως! Το απαλό φως των συννεφιασμένων ημερών είναι ιδανικό για πορτρέτα, ενώ τα τοπία αναδεικνύονται με το ζεστό φως το ξημέρωμα και το δειλινό. Προσοχή: χρειάζεται να μην παρεμβάλλονται αντικείμενα ανάμεσα στην εστία του φωτός και στο κεντρικό θέμα της φωτογραφίας.
5ο: Μάθε να χρησιμοποιείς το φλας, και όχι μόνο το βράδυ! Χρησιμοποιησέ το συννεφιασμένες μέρες, για να τονιστούν τα πρόσωπα και να ξεχωρίσουν από το φόντο, αλλά και ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια, για να αποφευχθούν έντονες σκιές στα πρόσωπα (ιδιαίτερα κάτω από τα μάτια και τη μύτη) από το δυνατό φως του ήλιου. Το φλας "πιάνει" αντικείμενα σε απόσταση δύο περίπου μέτρων, αλλιώς η φωτογραφία σου θα είναι σκοτεινή.
6ο: Σκηνοθέτησε! Ειδικά όταν φωτογραφίζεις ανθρώπους! Ζήτα τους να κάνουν κάτι διαφορετικό και ν' αποκαλύψουν την προσωπικότητά τους.
7ο: Όταν έχεις να φωτογραφίσεις κάτι πιο κοντό από εσένα (π.χ. ζώα ή παιδιά), γονάτισε και κατέβα στο ύψος τους. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό!
Πηγή:womenonly

Related Posts with Thumbnails