BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

15/9/10

Μάθε πώς μπορείς να αποκτάς αυτοπεποίθηση!!!!

Τι ωραίο πράγμα που είναι αυτή η αυτοπεποίθηση! Αν την έχεις, μπορείς να φλερτάρεις εκείνον τον κούκλο στο μπαρ, να μπεις στο γραφείο του αφεντικού και να ζητήσεις αύξηση ή να διεκδικήσεις όσα περισσότερα μπορείς από τις σχέσεις με τους γύρω. Αν πάλι η αυτοπεποίθηση είναι κάπου κρυμμένη μέσα στην ντουλάπα σου, μην απελπίζεσαι. Καθεμία από εμάς μπορεί να βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση και να την αναπτύξει προς όφελός της με 8 απλούς και παν εύκολους τρόπους.

1. "Βαθιές ανάσες παρακαλώ"
Η σωστή αναπνοή είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σου. Αυτό συμβαίνει γιατί παίρνοντας βαθιές ανάσες απελευθερώνεις όλη την πίεση που είχε εγκλωβιστεί στο κορμί σου. Όσο πιο πολύ συντονίσεις τις αναπνοές σου, τόσο μεγαλύτερο έλεγχο έχεις στη ζωή.
Τι να κάνεις: κατά τη διάρκεια της μέρας, πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Είτε όρθια είτε καθιστή, τοποθέτησε το ένα χέρι στο πίσω μέρος της μέσης και ανάπνευσε ώσπου να ανασηκωθεί το στομάχι. Σκέψου το σαν ένα μικρό μπαλόνι που συνεχώς φουσκώνει και ανεβαίνει. Κάθε φορά που εκπνέεις , αποβάλλεις όλη την πίεση και το άγχος. Τρία λεπτά επί τρεις φορές την ημέρα είναι αρκετά για να νιώσεις καλύτερα και έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον καφέ ή το τσιγάρο .

2. "Βγες απ' τη ρουτίνα τώρα"

Όλοι βιώνουμε τις μικρές μας ιεροτελεστίες καθημερινά: θα ψωνίσεις από το μπακάλικο της γωνίας, δεν θα μπεις στο ασανσέρ της δουλειάς για να μην μείνεις μέσα, θα πας σινεμά μόνο με τη φίλη σου τη Σούλα που δεν μιλάει κατά την διάρκεια της ταινίας. Αυτές οι συνήθειες είναι φυσιολογικές και καθορίζουν τη ζωή σου. Τι γίνεται όμως όταν εκείνος ο κούκλος από το γραφείο θα σου ζητήσει να πάτε σινεμά και πόσο σίγουρη είσαι πως θες να πας ως εθελόντρια στην Αφρική; Μπορεί τέτοιες αλλαγές να σου προκαλούν φόβο αλλά μήπως θα χάσεις χρυσές ευκαιρίες στη ζωή σου επειδή φοβάσαι να χαλάσεις τη ρουτίνα που ζεις;
Τι να κάνεις: αναρωτήσου σχετικά με το τι θέλεις πραγματικά. Κάντο συχνά και όχι μια φορά τα δέκα χρόνια γιατί κινδυνεύεις να χάσεις πολύτιμες στιγμές στη ζωή σου. Ξεκίνα με μικρές αλλαγές: στο πρωινό που τρως, στον τρόπο που φτάνεις στη δουλειά, στα πράγματα που κάνεις στη διάρκεια της ημέρας. Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να φουσκώσουν την αυτοπεποίθηση σου και να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις και σε μεγαλύτερες αλλαγές. Μην ξεχνάς πως η ρουτίνα σε διάφορα πράγματα και καταστάσεις, μπορεί να σε οδηγήσει να εξαρτάσαι από κάτι που σε άλλη περίπτωση δεν θα σε χαρακτήριζε ως άνθρωπο.
3. Βρες τα δυνατά σου χαρτιά
Η αυτοπεποίθηση σου πρέπει να διεγείρεται διαρκώς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ανακαλύψεις τα δυνατά σημεία που διαθέτεις για να μπορείς να τα πλασάρεις και καλύτερα.
Τι να κάνεις: σημείωσε σε ένα χαρτί τις 20 αρετές που διαθέτεις (και να τα 20 δεν είναι πολλά). Αν δεν βρίσκεις αρκετά, ζήτα την γνώμη των φίλων και γνωστών σου. Αφού καταγράψεις τα καλά σου στοιχεία, σημείωσε δίπλα, τους τομείς που σε βοήθησαν αυτά να διαπρέψεις. Για παράδειγμα:
''Είμαι κοινωνική: αυτό με βοηθά να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους διαρκώς.

4. Δεν θέλει κόπο, θέλει στόχο

Συχνά, η αυτοπεποίθηση στον εαυτό μας, έρχεται μέσα από την λήψη ρίσκων. Βάζοντας μικρούς στόχους και δοκιμασίες καθημερινά, δοκιμάζεις τις δυνατότητες και όταν πετυχαίνεις αυξάνεις το βαθμό αυτοπεποίθησης που διαθέτεις.
Τι να κάνεις: δημιούργησε μια λίστα με πέντε καθαρούς υλοποιήσιμους στόχους που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνη, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια τρίτων. Οι στόχοι θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί μέχρι κάποιο βαθμό. Το να πάρεις αύξηση 40% μέσα σε ένα μήνα είναι ανέφικτο όπως καταλαβαίνεις. Αλλά το να πας στα γενέθλια της φίλης σου της Άννας παρόλο που δεν θα γνωρίζεις κανένα, είναι ένας εφικτός στόχος, άσε που μπορεί να γνωρίσεις και τον άντρα των ονείρων σου. Όσο πετυχαίνεις, αύξησε την δυσκολία επίτευξης των στόχων.

5. Όχι, όχι, όχι και πάλι όχι.
Το να λες όχι είναι ένας τρόπος για να εκδηλώσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Το να λες συνέχεια ναι σε όλους και όλα είναι μια απόδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και φόβου μήπως δεν είσαι αρεστή από τους άλλους. Το να αρνείσαι στα πράγματα που δεν θέλεις, δεν θα διώξει τους άλλους από το πλευρό σου αλλά θα τους κάνει να σέβονται τα θέλω σου.
Τι να κάνεις: επικεντρώσου στο να λες ''όχι''. Αρχικά θα βρίσκεις πολύ δύσκολο να αρνείσαι πράγματα τα οποία είχες συνηθίσει να κάνεις καταναγκαστικά, για να μην στενοχωρήσεις τους γύρω σου. Όσο καλύτερα διαχειρίζεται το ''όχι'' σου, τόσο θα κερδίζεις το σεβασμό των άλλων και θα φουσκώνεις από αυτοπεποίθηση.
Πηγή:wonenonly

Related Posts with Thumbnails