BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

5/7/11

Βρες την τέλεια αντηλιακή για σένα!!

Το καλοκαιράκι έχει φτάσει για τα καλά και εσύ δεν έχεις βρει ακόμη την τέλεια αντηλιακή; Ποιο δείκτη προστασίας πρέπει να έχει το αντηλιακό σου για τα πρώτα μπάνια, ποιο για αργότερα που έχεις πάρει λίγο χρώμα και πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου; Διάβασε παρακάτω και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Γενικά: ειδικά στη χώρα μας που ο ήλιος καίει, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητα στην έκθεση στον ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορείς να βγεις έξω χωρίς πρώτα να έχεις απλώσει την κρεμούλα σου. Μπορεί να ξέρεις ότι καλό είναι να μην εκτίθεσαι στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, αλλά πόσο σωστό δείκτη προστασίας χρησιμοποιείς;
Αν έχεις ακμή: αν έχεις ακμή τότε το δερματάκι σου είναι πιο ευαίσθητο, χρειάζεσαι μια αντιηλιακή κρέμα που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πρόσωπο με ακμή και μια άλλη κρέμα για το σώμα σου. Η κρέμα που θα επιλέξεις δεν πρέπει να είναι λιπαρή έτσι ώστε να μην ενισχύει την ακμή και να μη μπλοκάρει τους πόρους σου. Αν απλώνεις τοπικά κάποια κρέμα στα σπυράκια σου κάθε μέρα, φρόντισε αφού την απλώσεις να ακολουθήσει η αντηλιακή κρεμούλα σου περίπου μισή ωρίτσα πριν βγεις στον ήλιο.
Οι υπεριώδεις ακτίνες UVA-UVB: είναι οι ακτίνες του ηλίου που όμως είναι βλαβερές για το δέρμα μας και πρέπει να προστατευόμαστε από αυτές. Η μεν UVB προκαλεί το εκνευριστικό κοκκίνισμα στο δερματάκι σου, αφυδάτωση στου δέρματος ακόμη και το έγκαυμα ενώ η UVA σχετίζεται με την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας αφού οι ηλιακές ακτίνες έχουν την τάση να "χαλάνε" την επιδερμίδα σου, γι' αυτό φρόντισε η κρεμούλα σου να σε προστατεύει και από τα δύο!
Ο ιδανικός δείκτης: και αυτός εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου! Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι συνήθως πιο ευαίσθητες από τις πιο σκουρόχρωμες και θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση, ειδικά αν έχεις φυσικά ανοιχτόχρωμο μαλλάκι και έχεις φακίδες και δε πολυμαυρίζεις, να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτες 15 – 20, ενώ στα πρώτα μπάνια ο δείκτης οφείλει να είναι υψηλότερος.
Αν έχεις απλά ανοιχτόχρωμο δέρμα, είναι αρκετά ευαίσθητο που μαυρίζει πολύ λίγο, τότε το αντηλιακό πρέπει να έχει δείκτη από 10 – 15 αφού πάρεις λίγο χρωματάκι μετά τα δέκα πρώτα μπάνια. Ο δείκτης αν είσαι πιο μελαχρινή μειώνεται μετά τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα και την πρώτη έκθεση στον ήλιο.
Πόσο συχνά είναι too much; Θέλεις να αποκτήσεις sun kissed λουκ χωρίς να καείς; Δε χρειάζεται να απλώνεις την αντηλιακή σου κάθε 10 λεπτά για να είσαι βέβαιη ότι δε θα καταλήξεις με έγκαυμα πρώτου βαθμού απλά υπολόγισε πόση ώρα σου παίρνει να καείς χωρίς να φοράς αντηλιακό (π.χ. σε μισή ώρα φλέγεσαι) και πολλαπλασίασε τον αριθμό με το δείκτη προστασίας που φοράς και διαίρεσε με τα 60 λεπτά που έχει η ώρα. Το αποτέλεσμα θα σου βγάλει τη συχνότητα σε ώρες που πρέπει να απλώνεις το αντηλιακό σου.
Πούδρα, υγρό ή σπρέι: γενικά όποιο τύπο αντηλιακό και αν επιλέξεις σημασία έχει ο δείκτης προστασίας και όχι ο τύπος του αντηλιακού. Δώσε βάση στα συστατικά του προϊόντος και βρες το κατάλληλο για εσένα ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου και τον τύπο του δέρματος σου και λάμψε και στην παραλία!

Related Posts with Thumbnails