BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

23/1/11

Μάθετε στον σκύλο σας να περπατάει με χαλαρό λουρί!!!

Τα σκυλιά περπατάνε γρηγορότερα από τους ανθρώπους. Αν τους περάσετε λουρί, θα αρχίσουν να τραβάνε προς οτιδήποτε βλέπουν. Ένας σκύλος έχοντας αυτό που ονομάζεται αντανακλαστική αντίδραση, θα αντιστέκεται στην πίεση που αισθάνεται στο λαιμό και το στήθος του. Κατανοώντας αυτό, γίνεται σαφές ότι αν θέλετε να έχετε ξεκούραστες βόλτες με τον σκύλο σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκπαίδευση λουριού από τις πρώτες εβδομάδες.
Ξεκινήστε δίνοντας στο σκύλο χρόνο να συνηθίσει το κολάρο γύρω από το λαιμό του. Όταν το βάλετε για πρώτη φορά το σκυλί θα αντιδράσει τραβώντας, ή προσπαθώντας να το βγάλει. Φροντίστε να ασφαλίσετε το κολάρο , και μην το βγάλετε όταν το σκυλί προσπαθεί να το βγάλει. Όταν ηρεμήσει, και το σκυλί δείξει σημάδια ότι εξοικειώνεται με το κολάρο, μπορείτε να το αφαιρέσετε για λίγο. Αυτό μαθαίνει στο σκυλί δύο σημαντικά πράγματα: Πρώτον, το κολάρο δεν θα βγει όταν αυτό θέλει, οπότε θα πρέπει να το συνηθίσει., και δεύτερον, το κολάρο δεν είναι μόνιμο. Ελέγχετε το κολάρο συχνά, για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σφιχτό. Όσο το σκυλί μεγαλώνει σε μέγεθος, θα πρέπει να ρυθμίζετε ανάλογα και το κολάρο.
Όταν ο σκύλος είναι έτοιμος, βάλτε το λουρί στο κολάρο, και δώστε χρόνο στο σκυλί να εξοικειωθεί. Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για εκπαίδευση  λουριού με το κουτάβι σας, και έχετε μερικές λιχουδιές εύκαιρες. Ο στόχος σας είναι να μπορείτε να περπατάτε  με το σκυλί σας με λουρί, χωρίς να το τραβάτε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να σταματήσετε και να περπατάτε με το σκυλί στον δικό σας ρυθμό και όχι του σκυλιού.
Για να ξεκινήσετε, προσπαθήστε να έχετε το σκυλί  ακίνητο πίσω σας. Όταν ξεκινήσει να τραβάει πίσω ή να απομακρύνεται, φωνάξτε το στη μεριά σας και ανταμείψτε το με μια λιχουδιά όταν έρθει. Επαναλάβετε μέχρι το σκυλί σας να στέκεται από μόνο του πίσω σας. Όταν μπορέσει να μένει ακίνητο πίσω σας  για το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε να περπατάτε.  Μόλις φύγει τόσο μακριά ώστε να τραβάει το λουρί, καλέστε το πίσω, τραβώντας το λουρί αν χρειαστεί. Μόλις γυρίσει σε άνετη απόσταση – περπατάει δηλαδή πίσω σας χωρίς να τραβάει το λουρί, ανταμείψτε το με μια λιχουδιά.
Κάντε αυτές τις ασκήσεις με ανταμοιβή για αρκετές μέρες ή βδομάδες ή μέχρι το σκυλί σας μάθει να συμπεριφέρεται σωστά με το λουρί. Όταν είναι έτοιμο να μένει ακίνητο πίσω σας και να περπατάει μέσα στο σπίτι με χαλαρό λουρί, ανταμείψτε το με πολλά χάδια, και λιγότερες λιχουδιές. Ελαττώστε σιγά σιγά τις λιχουδιές. Ο σκύλος σας είναι έτοιμος να βγει έξω για βόλτα με λουρί!
Θυμηθείτε να μην αφήνετε το σκυλί να προχωράει μπροστά με τεντωμένο το λουρί. Έτσι το μαθαίνετε να τραβάει το λουρί!
Πηγή:petweb.gr

Related Posts with Thumbnails